Yağ Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?
Zaman içinde, karın bölgesinde oluşan fazla yağlanma, sarkma ve benzeri gibi deformasyonlar yağ aldırma ameliyatı ile giderilmektedir. Bu ameliyat hastanın durumuna bakılarak tam yağ aldırma veya mini yağ aldırma şeklinde yapılmaktadır.
Yağ aldırma ameliyatı, yağ aldırma( liposuction) ile birlikte yapılabilir. Hatta bazı durumlarda yağ aldırma yerine, yağ aldırma işlemi uygulamak daha iyi sonuçlar verebilmektedir. Ameliyat izi bikini bölgesinde kalacak şekilde, kasık bölgesi üstünden itibaren, iki kalça kemiği arasında kalacak şekilde yapılır. Bazı durumlarda ameliyat izi kalabilmekle beraber, genellikle 12 ay sonra belli belirsiz bir iz olarak, ten renginde çizgi halini alır. Yağ aldırma ameliyatı sonrası, ameliyat bölgesinde ödeme bağlı olarak bir parça şişlik ve arı görülebilir. Hastanın yürümesi, iyileşmesi konusunda yardımcı olacağından bol bol yürümesi tavsiye edilmektedir. Operasyondan sonra yemekler az az ama sıklıkla tüketilmelidir.
Ameliyatın nadir görülmekle birlikte iltihap kapma, deri altında sıvı ve kan birikme( hematem) veya gerginlikten dolayı dikişlerde açılma gibi riskleri olabilmekle beraber olası bir iltihaplanmaya karşı kullanılan antibiyotik ve açılan dikişlerin, ya yeniden dikilmesi yahut pansuman yapılarak tedavi edilmesi, gibi önlemler ile engellenilmesi mümkündür. Yağ aldırma ameliyatı fiyatları ameliyatın yapılacağı bölgenin genişliğine, durumuna, sarkma miktarına göre, operasyonun yapılacağı yere göre değişiklik gösterir. Yağ aldırma işlemi fiyatı ise genel olarak 3000tl ila 10000tl arasında olduğu söylenebilir. Aradaki bu büyük farkın sebebi ise, bazı durumlarda karnın düzeltilmesi ve istenen görünümü alabilmesi için iki ameliyat gerekirken, bazen de mini karın ameliyatı yeterli olabilmektedir.
Ameliyattan kısa bir süre sonra hasta günlük yaşantısına dönebilirken unutulmaması gereken önemli bir nokta ise uygulanan yağ aldırma işleminden sonra hastanın yaklaşık bir yıl hareketlerinde dikkatli davranması gerektiğidir.