Yağ Aldırma İşlemi
Yağ aldırma işleminde liposuction yöntemi kullanılır. Liposuction’da amaç kilo vermek değil bölgesel olarak incelmedir. Hangi bölgeye yapılırsa orada incelme ve ciltte sıkılaşma meydana gelir. Ameliyat sırasında en fazla 5-6 litre yağ alınır. Ameliyat sonrasında vücutta herhangi bir iz kalmaz.
Liposuction lokal, sedasyon yada genel aneztesi altında yapılan bir ameliyat çeşididir. Ameliyat sırasında yağları kolay alabilmek için içeriye uzun etkili lokal anestezik bir madde içeren, kanamayı engelleyici maddeler içeren bir takım ilaçlar kullanılır. Bu ilaçların etkisiyle hastalar ameliyat sonrasında hiçbir ağrı duymazlar. Ve yağlar oldukça kansız bir şekilde alınmış olur. Ameliyat anından itibaren şişlik ve ödem meydana gelir. Bu şişlikler bir haftadan sonra inmeye başlıyor. Bir ay sonra ise vücut hastaların ameliyat oldukları anlaşılmayacak bir hal alır. Ameliyattan sonra ilk bir aylık dönemde korse kullanımı önerilmektedir. Korse bol olan derinin tekrar yerine yapışması için çok büyük yardımcı olmaktadır.
Özellikle deri elastikiyeti iyi, genç, lokalize yağ fazlalığı olan hastalarda liposuction ile verimli sonuçlar alınmaktadır. Derisi gevşemiş, sarkmış ve fazla kilolu hastalara liposuction önerilmemektedir.
Hastaların en merak ettikleri ise yağ aldırma işleminden sonra düzensizlik meydana gelip gelmemesi. Liposuction sonrası düzensizlik olmaz. Yağ aldırma işleminde derin yağ dokuları alınır. Eğer yüzeyen yağ dokuları alınırsa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Dolayısıyla olması gerektiği kadar yağ alınırsa düzensizlik meydana gelmez.
Yağ aldırma işleminden sonra yağ hücreleri genişler, kilo verildiği takdirde küçülür. Liposuction işleminde sayıca azaltma yapılmaktadır. Örneğin 100 birim yağ hücresi varsa 40 birim yağ hücresine düşürülür. Bu 40 birimlik yağ hücresinin genişlemesi için 20-30 kilo alınması gerekir. Teorik olarak mümkün olsa da pratik olarak pek mümkün değildir. Bu yüzden ameliyat yapılan alanlar korunaklı olur.